Prijedlozi stručnjaka za izbjeljivanje zuba

Nagrada i priznanje na 23. Bass kongresu
21 Maja, 2018
Prevencija je najbrži put do oralnog zdravlja!
28 Juna, 2018

32893697 - smiling woman showing her perfect white teeth

Neko je davno rekao: „Postoje stotine jezika u svijetu, ali osmijeh govori sve njih“.

Zahvaljujući modernoj stomatologiji, danas svi na planeti mogu imati one „holivudske osmijehe“ koje gledamo na malim ekranima, a ni kristalno bijeli zubi nisu nedostižni.

Izbjeljivanje zuba je tretman kojim se izbjeljuje prirodna boja vaših zuba. To je kozmetički tretman koji se izvodi pomoću posebnih preparata u čijoj osnovi je hidrogen peroksid ili karbimid peroksid u različitim koncetracijama.

Jedini ispravan i efikasan način da izbijelite svoje zube jeste onaj koji radite u konsultaciji sa svojim stomatologom. Međutim, prije konačnog cilja, važno je da prethodno uradite kompletan stomatološki pregled i utvrdite da su vam svi zubi zdravi. Ukoliko nisu, vaš stomatolog će riješiti sve probleme i tek nakon toga, preporučiti izbjeljivanje.

Ovaj postupak se u stomatološkoj oridinaciji „Modent 1“ izvodi najsavremenijim metodama i uz upotrebu provjerenih, klinički ispitanih gelova koji garantuju najbolje rezultate. Procedura se izvodi specijalnom laser lampom i traje oko 45 minuta, potpuno je bezbolna.

Važno je imati na umu da se vještački materijali ne mogu izbjeljivati, a to znači da ukoliko imate krunicu na nekom od prednjih zuba i velike plombe na ostalim zubima nećete postići željeni rezultat prilikom ovog tretmana. Stomatolog će vam u tom slučaju preporučiti dodatne intervencije koje podrazumijevaju i zamjenu plombi.

A, koliko dugo ćete imati blistavo bijeli osmijeh zavisi od vas i vaših životnih navika. Konzumiranje cigareta, mnogo kafe, crnog čaja ili vina tokom samog postupka usporavaju učinkovitost, a nakon izbjeljivanja skraćuju dugotrajnost postignutog tretmana.

Preporučujemo minimum dvije sedmice nakon tretmana izbjegavanje loših navika, kao i pigmentirane hrane i pića.

Ukoliko se budete pridržavali ovih napomena i savjeta vašeg stomatologa, preostaje vam samo održavanje postignutog efekta i ponavljanje tretmana u prosjeku jednom godišnje, što je jednostavno i jeftino.

Estetika je individualni doživljaj, tako da ćete sami birati nijansu koja vam najviše odgovara. Stručnjak stomatolog će vam savjetovati najbolju opciju uz potpuno uvažavanje vašeg mišljenja i vaših želja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *